یادگیری زبان دوم چه تاثیری بر بهبود عملکرد مغز دارد؟
۰۸ فروردین ۱۳۹۶
امروزه با پیشرفت روزافزون روابط بین الملل و ایجاد دهکده پهناور جهانی، نیاز به یادگیری زبان دوم برای برقراری ارتباط بیش از پیش احساس می شود.
دانستن بیش از یک زبان به معنی دسترسی گسترده به انسان ها و منابع است. افرادی که بیشتر از یک زبان را صحبت می کنند و می خوانند، توانایی ارتباط با انسان های بیشتری را دارند، با فرهنگ های بیشتری آشنا می شوند و بیشتر یاد می گیرند و همچنین تسلط بر زبان دیگر هوش و مهارت افراد را نیز افزایش می دهد. امروزه دانشمندان ثابت کردهاند که یادگیری زبان دوم میتواند در بهبود هوش، حافظه و تمرکز نقش مهمی داشته باشد و میتواند احتمال ابتلا به بیماری زوال عقل و آلزایمر را کاهش دهد. تحصیل زبان دوم، حافظه شما را بهبود داده و توجه شما را افزایش میدهد. فرایند دو زبانه شدن، مغز شما را ورزش میدهد و شما را برای تمرکز و تقویت مهارت حل مسأله به چالش میکشد.
زبان دوم انسان را منطقی تر می کند
دانشجویان دو زبانه معمولا در آزمونهای استاندارد نسبت به دانشجویان یک زبانه، نمرات بالاتری به دست میآورند، به ویژه در حوزه واژگان، ریاضیات و خواندن مطلب. وقتی یاد میگیرید از یک زبان به زبان دیگر تغییر دهید، توانایی انجام چند وظیفه را در مغز بهبود میبخشید. همچنین مشخص شده است که افراد دو زبانه منطقیتر و عاقل تر هستند و مهارت تصمیم گیری در آنها بهتر از دیگران بوده و نسبت به پیرامون خود، آگاهتر و تیزبینتر هستند.
یادگیری زبان دوم، زبان مادری شما را نیز بهبود میبخشد، چون مکانیک و ساختار همه زبانها را (نه فقط زبان جدید) یاد میگیرید.
زبان دوم مغز را قوی می کند
یادگیری زبان جدید یکی از سختترین کارهایی است که بر عهده مغز قرار میگیرد. با این حال فواید آن به قدری زیاد است که تمام سختی یادگیری را جبران میکند. از آنجایی که هر زبان، سختی خاص خود را دارد، یادگیری آن برای مغز یک تمرین محسوب میشود و زمانی که مغز شما در وضعیت تمرین قرار میگیرد به مرور زمان قویتر میشود. در گذشته باور عمومی، بر این پایه استوار بود که پرورش کودکان در یک خانهی دو زبانه میتواند به رشد فکری آنها آسیب بزند. متخصصان عقیده داشتند که این شرایط میتواند مغز کودکان را کاملا گیج کند و زمینهای برای ابتلا به بیماریهایی مثل اسکیزوفرنی یا هویت چندگانه بوجود بیاید. ولی دانش انسان در این مورد بیشتر شد و ما بالاخره به این نتیجه رسیدیم که واقعیت برعکس چیزی است که در گذشته باور داشتند. یادگیری زبان دوم یکی از بهترین روشهای عملی برای بالا بردن ذکاوت و تیزهوشی است. همچنین میتواند از مغز شما در برابر کهولت سن محافظت کند. به طور کلی میتوان گفت ، دو زبانه بودن نقش بسزایی در بهبود مهارتهای فردی و عملکرد کلی مغز دارد.